В отговор на коментар на потребител в социалната мрежа, в който

...
В отговор на коментар на потребител в социалната мрежа, в който
Коментари Харесай

Лена Бориславова видя в реакциите на ГЕРБ и ДПС страх да не загубят истински властта

В отговор на коментар на консуматор в обществената мрежа, в който я упрекват, че ПП-ДБ ръководят с ГЕРБ, а " назовава това смяна ", Бориславова показва: 

" Наистина е необичайно, дори е нереално, само че и съм прелестно сюрпризирана, че въпреки всичко съумяваме. Чак в този момент сме в точката, в която те същински могат да изгубят власт - не за девет месеца, а в органи с мандат от по девет години ". 

Дискусията се развива под обява на Бориславова с фрагмент от изявление на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков в Народното събрание, в което той споделя: 

" Единствените промени, които са необратими, са тези, които трансформират упованията и страховете на българския народ. Днес към този момент българите чакат да имат министър председател, който е просветен, проевропейски, уравновесен. Очакват във властта никой да не е с монопол. Очакват да няма държавен чиновник или чиновник, където и да е в страната, над който да е единствено Господ.

Пенсионерите чакат да не са под линията на беднотия. Учителите чакат приоритет " Образование " да е водещ в страната и техните заплати да са над междинната за страната. Кметовете чакат да имат еднакъв достъп до финансиране. Хората нямат боязън от енергийната взаимозависимост от Русия и освен от нея, а от никоя страна. Тези упования и промени в страховете са необратими. Който и да ръководи оттук насетне, ще би трябвало да дава отговор на тези упования ". 

Тонът сред (не)коалиционните сътрудници ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ през днешния ден се изостри за следващ път в последните дни на фона на упования за договаряния по какъв начин и дали ще ръководят след ротацията. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова да дадат на партията му всички министри без външния, а ПП-ДБ " да си получат Министерство на външните работи и всички регулатори ". От коалиция на Кирил Петков и Христо Иванов пък приканиха Борисов да отиде персонално на договарянията в събота, а не да договаря през медиите. 

Бориславова дава отговор и на нападки и по други тематики, като след нападки за словореда, употребен от Кирил Петков, тя споделя, че " има разлика сред простотията и словореда ". И прибавя: 

" Да, опростачването на българската политика към момента е тук (основно в лицето на Има Такъв Народ и " Възраждане " ). Да, в Народното събрание не всеки се бори за бистрота и самостоятелност, правдивост и правда. Но тези хора към този момент не ръководят еднолично страната и бъдещето ни. Дали и кой ще бъде изпран и от кого към момента е рано да се каже ". 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР